Matlaging uten ild

I sommer har det vært ekstremt varmt på Østlandet og det har vært forbud mot all form for ild. I tillegg til det generelle bålforbudet har brannvesenet satt totalforbud også mot grill og primus i den tørre skogen. Bare en sigarettglo ville vært nok til å brenne ned hele Østmarka, og vi i turgutta har derfor hatt det utfordrende med tanke på matlaging på turene våre. Men det var frem til vi oppdaget BaroCook, en smart oppfinnelse for matlaging uten ild. Vi kommer til å bruke denne i fremtiden også i båt og i kano. Tenk å padle seg innover og når man finner en fin plass å gå i land så er maten klar.

BaroCook består av en 1,2 liters kjele med vanntett lokk og varmepute
Varmeputen legges i den rustfrie kjelen
Ved hjelp av posen fyller man korrekt vannmengde oppi kjelen der varmeputen ligger
Når puten får kontakt med vann aktiveres varme uten noen form for flamme
Plastbeholderen med mat settes så oppi kjelen og det tar ikke lang tid før man har kokt vann eller varmet opp middagen
Denne dagen var det rester på menyen
Et godt og varmt måltid er tilberedet på noen minutter. Den oppbrukte puten kastes som vanlig restavfall
Slik bruker du BaroCook

One Reply to “Matlaging uten ild”

  1. Det der høres jo nesten for godt ut til å være sant og da… Men siden dere har prøvd det så må jeg jo tro det. Merkelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.