Ørretutsett Åmotdammen 2023

Vi har satt ut ny ørret i nærvannet Åmotdammen og også i resten av Rælingsmarka. Ørretene i Åmotdammen var i antall 240 tre-åringer og to-åringer, og utsettet er et samarbeid mellom Rælingen JFF og Lørenskog JFF.

RJFF har også sluppet mye ørret i nærvannet Myrdammen, samt småvannene lengre inne i Rælingsmarka. Dette er småvann som passer godt til de mer etablerte og erfarne sportsfiskerne, de som ønsker seg fiske-utfordringer kombinert med fri natur, uten å ha som mål å fylle opp bæreposene.

Det er hektiske dager når så mange ørret blir fraktet helt fra Bjørkelangen settefiskanlegg og de må kjappest mulig ut i vannene. Ørretene var i godt hold takket være oksygentilførsel fra flasker underveis og utsettet gikk over all forventning takket være mange gode hjelpere. Det er herlig å se frisk ørret svømme ut i vannene våre, og det er gøy å hjelpe barn og unge til fangst.

Det er økt kapasitet på fiskeoppsyn i Åmotdammen fremover. Husk fiskekort for de over 18 år, Rælingen JFF-kort eller OFA-kortet. Med fiskekortet støtter du foreningenes arbeid da ørretene koster oss mye når vi kjøper de inn. I tillegg kommer all kjøringen og jobben som alle de frivillige gjør. Dette er et frivillig dugnadsarbeid som kommer alle brukere av Rælingsmarka til gode. Fiskekort kjøpes her

Lovlig uttak pr. døgn er tre ørret, og begrens deg gjerne slik at flere enn deg kan få den fine opplevelsen en sprelsk ørret gir i enden av fiskesenen.
Resten av fiskereglene finner du her

«Fang & Slipp» av fisk som ikke er skadet går ikke på kvoten. Hvordan fisk skal slippes ut igjen kan du lære mer om her, riktignok en film om den nord-atlantiske laksen, men de samme prinsippene gjelder for utsett av all fisk.

Et hjertesukk fra foreningene: Dette er et stort prosjekt der RJFF og LJFF har kjøpt friske og spreke ørret til nærdammene våre slik at barn og unge skal få mulighet til å kjenne sprelsk ørret på kroken.
Likevel opplever vi at det er mange voksne som løper mann av huse rett etter utsettet for å fylle bæreposene sine med lettfanget ørret.
Ikke alle velger å kjøpe fiskekort heller, og flere synes ikke noe særlig om at foreningene driver fiskeoppsyn i etterkant. I tillegg er det flere som tar seg enda mer til rette og overskrider kvoten på 3 ørret i døgnet.
Husk at dette er frivillig foreningsdrift der foreningene må ha inntekter for å få råd til videre forvaltning og neste års ørretutsett. Og fiskekortsalget er eneste inntekt.

Her en kort videosnutt fra utsettet:

Ørretutsett Åmotdammen 2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.