Ovnsbakt laksefilet med grønnssakfrikasse

Når gutta og jeg har vært langt inne i sideelvene med enhåndsstanga etter smålaksen, hender det at vi fileterer laksen på stedet. Enten går de rett i stekepanna eller grillspydet på bålet, eller så blir de med hjem slik at madammen også kan få seg en smakebit av godsakene.

Fiske-Knut lander smålaks langt inne på vidda. Ikke lenge etter var fisken filetert og grillet på bålet

Det er godt med stekt, selvfisket laks. Kjempegodt! Likevel hender det utpå høsten at jeg går litt lei av mine «tradisjonelle» måter å tilberede laksen på. Jeg fikk imidlertid for en tid tilbake låne en oppskrift av en kamerat av meg, og den har vært stor suksess både på hjemmefronten og blant mine gjester i hyggelige lag. Det tar ikke lang tid å tilberede retten, og kan enkelt og greit kalles; Ovnsbakt laksefilet med grønnsakfrikassé for 6 voksne personer.

Grønnsakfrikasséen lages først, da det er en del grønnsaker som skal kuttes opp.

Bruk følgende ingredienser:
3 dl melk
6 dl rømme
9 dl eplemost
3 ts tørket estragon krydder
200 gr gulrøtter
3 store løk
400 gr brokkoli
300 gr fersk sjampinjong
Salt
Malt sort pepper

Skjær løken i båter, brokkolien i buketter, gulrøttene i tynne 10 cm «stenger» og soppen i skiver. Kok opp eplemost, melk og rømme sammen med estragon. Kokes på svak varme i 5 minutter. Legg i løken og kok i 5 nye minutter. Legg i resten og la grønnsakene bli varme og «møre» etter din smak. Smak til med salt og pepper.

Server kokte poteter som tilbehør.

Del 1,5 kg beinfri laksefilet i like store stykker. Plukk ut bein med en pinsett og legg stykkene i en smurt langpanne. Bruk smeltet smør etter behov. Sett panna i stekeovnen på 225 grader i ca 6 minutter. Fisken er ferdig når den deler seg lagvis ved lett trykk. Dette er NOK mat for 6 voksne!

Serveres varmt. God appetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.