Waiting for Marlin

To sykloner går 700 km nord for oss og den ene truer med å treffe oss midt i fleisen. Vi har fisket etter Blue Marlin i mange dager nå uten hell. Skal vi ikke lykkes? Vind og regn øker allerede i styrke.

Vi befinner oss i det Indiske hav på sydhavsøya Mauritius, en øy som for mange refererer til tropisk avslapning, lange strender og paraplydrinker. For oss andre ”normale mennesker” er det kun jakten på Marlin og andre tropiske arter som gjelder, og vi har allerede mange arter i båten. Store dorados på 10-15kg, store bonitos på rundt 10 og yellowfin tuna på opptil 60kg er tatt av båtene vi fisker med. Til og med min første Spearfish er landet, så vi har egentlig ingen grunn til og klage.

Vi benytter oss av Big Game operatøren Sportsfisher, som er lokalisert i Grand Baie på nordøstsiden av øya. Trivelige folk som gjør sitt beste for at vi normale mennesker skal kunne oppleve sydhavsdrømmen på sitt beste. Sportsfisher er den største operatøren på øya og kan skilte med mange store blå marlin. De største på 5-600 kilo.
Både Knut, Kjell, Ernst og Jan Eirik er svært fornøyd med å kjenne styrken til store tunfisk og står allerede med det kjente storfisk-gliset og svaier i de høye bølgene. Vi vet at det er litt sent i sesongen for å treffe marlinen hjemme og at det er det store yellowfin-fisket som straks tar av. Marlin-sesongen varer fra november til februar/mars, med desember-januar som selveste høytiden. Tunfisket er best i mars. Vi vet at det er to uker siden forrige marlin ble landet og har ikke lenger de høye forventningene da siste fiskedag står på programmet.

Ivers med Dorado

Ivers med Dorado

Det bøtter ned
Det har regnet hele natten og sikten er dårlig. Tåken gir oss ingen fornemmelse av at vi er rett syd for ekvator, temperaturen er imidlertid grei for oss nordboere. Kan værforandringen hjelpe oss slik den ofte gjør for oss fiskere? Svaret kommer raskt med en strike på marlinagnet på utriggeren. Kapteinen gir gass for å kroke fisken, men den slipper før vi klarer og nå stanga. Stemningen er stigende der vi ser på hverandre med morragrums i øynene.
Etter kort tid sitter Ernst og kjører en ny marlin. På god finnmarksdialekt (uten å utdype glosene her) beskriver han styrken på fisken, der han pumper, sveiver og svetter i regnværet. Fisken tar dessverre siste stikk der den kommer i en vannvittig fart mot båten og løsner. Ernst er likevel fornøyd.

Himmelen åpner seg, men marlinen liker seg i det våte element

Himmelen åpner seg, men marlinen liker seg i det våte element

Ventingen er over
Det skulle visst være min tur dette. Utriggeren smeller med den rosa og hvite Williamson-squiden. Jeg er rask på stanga og klarer å strike fisken fast. Himmelen åpner seg og i kampens 30 minutter pøser det uten stans. Fisken er sterk og viser seg aldri over vann. Det svir i muskler og pulsen ligger noen hakk over det lovlige der jeg pumper og sveiver. Vi veksler på å ta meter og ingen vet foreløpig noe om hvor stor den andre er. Min forrige Black Marlin var stort sett i luften, denne blå liker seg best i sitt eget element. Kameraene streiker en etter en i regnet og da fisken nærmer seg båten er det bare Nokia og iPhone som funker. Fisken er mindre enn vi håpet på, kun 90 kilo, men hva gjør vel det når det er min første Blue Marlin. Høy musikk og både vi og crewet danser regndans da fisken omsider er ved båten.

Ivers med Blue marlin

Ivers med Blue marlin

No release
Fra Kenyakysten er vi vant med at kapteinene merker og slipper all billfish ut. Her er det dessverre ikke slik, selv om vi ber om det. Fisken tas derfor med til havn. Dette er også det eneste negative som er å fortelle om Sportsfisher.
Syklonene endret retning, solen tittet frem igjen, smilene likeså og vi tillot oss en leskende der vi satt kursen tilbake til sydhavsøya vår.

Terningkast 5. Anbefales!

Nok en Dorado havner på middagsbordet

Nok en Dorado havner på middagsbordet

Sportsfisher
Selskapet har 5 Big Game båter liggende i Grand Baie. Alle båtene er rikelig utstyrt med 50 til 130 punds utstyr. Båtene er fra 34 til 50 fot og vil koste deg fra NOK 3.300,- til 7.600,- pr. dag. Vi brukte 47-fotern, Paille en Queue III, med kaptein Michelle og hans fantastiske crew Michael mest.

Sportsfisher, Sunset Blvd, Grand Baie, Mauritius
Telefon: +230 263 8358
Mail: sportfisher@orange.mu
Web: http://www.sportfisher.com/

Transport og overnatting
British Airways og Air France flyr daglig til Mauritius, og turen tar ca 12 timer fra henholdsvis Paris og London. Videre er det en times kjøring til Grand Baie.
Vi benyttet oss av Clarel Marions gjestfrihet. Han eier to bungalower med totalt fire leiligheter i Pereybere rett utenfor Grand Baie. Ellers er det masse overnattingsmuligheter i området. Clarels mailadresse er clariane@intnet.mu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.