Søppel i naturen

Søppel i naturen er det alt for mye av. Vi i turgutta.no bruker mye tid og krefter på å plukke med oss søppel ute i naturen. Og vi har alltid med oss en rull med avfallssekker fordi vi vet at vi møter på søppel som vi ikke har hjerte til å dra forbi. I og med at vi ofte farter med kano i nærområdet hjemmefra så har vi stor lastekapasitet, men det er jo ikke søppel vi ønsker å bruke turene våre til, likevel plukker vi opp etter andre… det har gått så langt at vi har kjøpt oss egne søppelklyper så vi får tak i det som ligger under vann.

Dyr og natur skal da ikke plages fordi at enkeltmennesker tror at søppelet forsvinner bare de snur seg og går en annen vei. Og dere ungdommer som har fest i skogen; det er ikke særlig naturskjønt å våkne en morgen i teltet og se Åmotdammen full av flytende tomgods (vi har tellet 100 flytende flasker/bokser på det meste). De flaskene som synker ser man riktignok ikke, men naturen under vann må slite med de i lang tid.

Tenk deg også om du som bærer plastposer, halvfulle ketchupflasker, engangsgriller, brusflasker og ølbokser, og lar de ligge under snøen eller et «lurt sted» der du tror at naturen eller oss andre ikke ser de.

Og du hundeeier; du må gjerne legge ut bilder på insta av hund i flott natur, men vær så snill og ikke henge opp hundebæsj-posen din i treet bak deg, utenfor bildet… Bildet til den neste som kommer dit blir ikke like flott!

Takk til Rælingen kommune som plukker opp avfallssekkene våre som vi plasserer ved siden av de mange, godt strategisk plasserte søppeldunkene over hele Åmotdammen.

DU! Ja Du ja! Du kommer jo stadig tilbake til Åmotdammen, Bjønnåsen, Blåtjern, Ramstadslottet og Østbyputten fordi naturen her er flott.
VI tror at du trives der! Det er vel derfor du kommer tilbake?
Hvordan hadde det vært hvis ikke andre privatpersoner hadde plukket opp søppelet etter din forrige tur?

Det er mye søppel i Åmotdammen. Ekstremt mye. Spesielt på motsatt side av veien og stranda der de fleste oppholder seg. Det er der det meste av søppelet flyter i land, eller det synker underveis

Med kano kommer vi til flere plasser, men dette er jo ikke VÅR jobb

Sånn ser det ut rundt EN bålplass når snøen forsvinner

Hvor mye av disse plastposene har dyr og fisk fått i seg?

Det er mengder av søppel som flyter fra badestranda og over mot motsatt side

Vi bruker 45 minutter på å plukke søppel denne dagen på vei hjem…

Og på en strekning på 200 meter..,.

…har vi to nye avfallssekker som heldigvis Rælingen kommune plukker med seg når vi plasserer de ved siden av de mange søppeldunkene

 

One Reply to “Søppel i naturen”

  1. Huff og huff! Nå høres turgutta.no skikkelig oppgitt ut og det forstår jeg veldig godt. For dette er ille, virkelig ille!
    Men det lar seg jo løse SÅ enkelt: ALLE tar med seg SITT søppel hjem til sin boks! Det er jo det enkleste og mest rettferdige, synes
    Turgutta-farmor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.