Ta vare på stang og snelle

Du som sportsfisker kan gjøre en del service på fiskeutstyret selv for og slippe å få et avbrekk i fiskingen.

Sneller
Gi sveiv og snørefører en dråpe snelleolje en til to ganger i sesongen. På sneller med smøreport har du i fem dråper olje hver sesong. Skyll snellen i kaldt ferskvann hvis du har brukt den i sjøen og la den tørke på et luftig sted. Ikke bruk varmt vann da dette fjerner smøremidlene i snellen. Ikke skru opp snellen for å smøre den selv, send den heller inn til service hvert femte år. Det koster ikke mange kronene og øker levetiden på snella!

Stenger
Transporter alltid stenger i stangtrekket og aller helst i stangtube. Skal du på langtur med f.eks. fly med flere stenger, så er Planos store transportrør et must! Skyll stangen i ferskvann etter bruk i saltvann og la den tørke på et luftig sted. Ikke pakk fuktige stenger inn i stangtrekk og stangtube. Tørk alt først, så unngår du mugg på korken og korrosjonsangrep på metalldetaljer.

NB. En del stenger selges med dekkplast rundt korken. Dette for at korken ikke skal skades under transport fra fabrikk og ut i butikk. Plasten må fjernes før du tar i bruk stangen! Ellers vil fuktighet kunne ødelegge korken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.