Fargevalg fiskebriller kontra lysforhold

Mange er allerede godt ute i fiskesesongen, mens noen driver å planlegger årets første tur. Uansett om du er storfisker eller om du ikke fisker så ofte, så vil polaroide fiskebriller hjelpe deg til å se bunnforholdene, og kanskje du til og med klarer å «spotte» fisk.

En fiskebrille må ha 99% polariseringseffekt. Glassene er ofte behandlet med et polymerlag, og fungerer som en persienne der blendene stråler enkelt avvises. Bare horisontale stråler slipper gjennom. Glassene filtrerer dermed også vekk en stor del forstyrrende skinn fra vannoverflaten, noe som gjør at du kan oppdage og se flere fisk klarere.

Polariserte fiskebriller har du bruk får både når du vader og når du kjører båt. Det er rimeligere å kjøpe gode fiskebriller enn å kjøpe ny propell… I tillegg vil du oppdage at landing av fisk blir mye enklere da du hele tiden ser hva fisken foretar seg. Du vil også kunne oppdage fisk som følger etter agnet ditt uten at den tar.

De forskjellige fargene på brilleglassene har følgende effekt:

BRUNGUL: Øker kontrasten vesentlig, og er uunnværlig når du først har brukt slike under dårlige lysforhold. Brukes når det ikke er direkte sollys, under regnvær, og ved morgen og kveldsfiske.

BRUN: Den mest allsidige fargen. Øker kontrasten og gir et dempet mykt lys som er svært behagelig for øyet over lang tids bruk. Fungerer bra både i svakt lys og i solskinn.

GRÅ: Gir maksimal beskyttelse ved åpent vann og solskinn. Fargegjengivelsen gjennom grå linser er uendret, slik at kontraster og farger oppleves naturlig.

Det finnes også fotokromatiske glass som betyr at glassene ved UV-påvirkning skifter farge etter lysintensitet:
• Ved lite lys/gråvær: Gule
• Ved middels lys: Brune
• Ved mye lys/sol: Gråbrune

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.