Ute med Deeper Chirp+

Padletur i dag for å se på bunnforholdene med Deeper Smart Sonar Chirp+ og samtidig oppdatere dybdekartet over Åmotdammen. Det ble en solskinnsdag i shorts og en første tur med ny Ultimate 12 fiskekajakk, noe som gjorde dagen behagelig og rolig ute på vannet. Litt finish på Camp Turgutta ble det også tid til.

Med ny Native Ultimate 12 fiskekajakk opp bakkene
Kart over Åmotdammen, Østbyputten og Blåtjern
Vi har rigget kajakken med Deeper-feste slik at Deeperen hele tiden har kontakt med vann
Etter lunsj ble det nye bordet i Camp Turgutta justert med høvel. Nå er det ganske flatt og stødig
Her er Deeperen montert
Slik ser det ut når vi padler avgårde. Deeperen følger bølgene. Vi logger litt over 10 meter på det dypeste
I appen følger man med på fisk og bunnforhold. Historikken lagres i appen og man kan se undervannskartet i Lakebook når man kommer hjem. Samtidig ser du i kartet til venstre i appen at du har fått med deg hele området. Kartet overlapper også forrige tur dersom du ikke rakk over hele vannet da
Litt snacks mens vi driver avgårde og sonaren jobber

Vi er ikke eksperter på sonarbruk, men har lenge brukt Deepere til å lage undervannskart. Litt om Chirp+ versjonen her:

Hva er så Chirp? En tradisjonell sonar sender ut en enkelt frekvenspuls om gangen. En CHIRP (Compressed High Intensity Radiated Pulse) sonar sender ut en kontinuerlig strøm av frekvenser, alt fra lav til høy og på grunn av dette er sonaravlesningene mye klarere og har en høyere oppløsning enn tradisjonelle sonarer.

Med en målseparasjon på 1cm, vil man finne stor fisk selv når de er blandet med stimer av småfisk. Og ved jigging ser man også agnet man pilker med.
Rusk og støy i vannet blir minimalisert, slik at du får nøyaktige sonaravlesninger i svært grunt vann. I dypet vil du kunne skille ut fisk på bunnen ned til 100m.

Chirp+ sender i tre frekvenser og man kan oppdage fiskens standplasser med de brede strålene. Under isfiske kan man finne fisken gjennom hullet med en 7° smal stråle.

Deeper genererer sitt eget WiFi-signal ut til 100 meter og sender informasjonen til Deeper-appen i smarttelefonen.

Videre så har den innebygget GPS og posisjonen registreres i Deeper Lakebook slik at du kan lage egne undervannskart slik som her

Oppdatert kart over nordre del av Åmotdammen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.