Prøv laksefiske på Aunan Gård i Orkla

15 fiskere, 4 guider, 12 vald, en fantastisk fiskecamp og et Orkla med sølvblank laks! Hva mer kan man ønske seg her i verden?

Erik er i gang med fisket

Jeg snakker om Aunan Gård et stykke oppover i lakseelva Orkla. Vegard Heggem, tidligere Liverpool-proff, tok over sin barndoms gård da han avsluttet fotball-karrieren, og har bygd et praktverk av en fiskecamp. Anlegget ligger ved elvebredden, og er du heldig kan du se laksen hoppe i elva mens du sitter i boblebadet og slapper av etter endt fiskeøkt.

Stener holder kastekurs

Samme dag som vi ankom, rett etter St.Hans, tok en av danskene en skikkelig rugg på 16,2 kilo i Pollen. I tillegg ble det mistet tre laks. En knallstart på en flott uke. Vanntemperaturen lå på +/- 10 grader så det var ikke akkurat badetemperatur, men så lenge laksen trives så er alt vel.

Stener holder kastekurs

Vi var alle laksefiskere med forskjellig erfaring fra ulike elver. Noen fisket med sluk, wobbler og mark. Andre insisterte på flue. De som var interessert fikk tilbud om fluekastekurs i overhånds og speykast.
Aunan har mange meget dyktige guider, og når man kan skilte med en guide/instruktør som Stener Skogmo i spissen, så sier vel resten sitt… Stener holdt kurs i samarbeid med Jon-Eivind og meg fra Team Normark, og i løpet av uken var det flere av gutta som stod og spey´et både fra høyre og venstre side.

Kjetil med laks

Vannet var som nevnt kaldt, laksen var lite interessert i flue og flua måtte fiskes dypt. Allikevel slo lykken til for Oddvar da han presenterte en tubeflue for en hannlaks på 8,4 kilo. I en stri elv på fiskeplassen Strupen, måtte backingen til syne flere ganger før han stolt kunne håve sin første fluefiskede laks. Rett etter var det Kjetils tur med en lusete fluefanget fisk på 4,6. Denne tok på Oppstuggu.

To av guidene; meg selv og Jon-Eivind

Dagen etter var Oddvar i farta igjen, denne gangen med mark. 7,5 kilo sølvblank laks ble håvet i Pollen. Han var i tillegg borti to fisker til der den ene var schvææær!! En begivenhetsrik formiddag for en lykkelig laksefisker.

Oddvar med laks

Etter en deilig lunsj ved elva, servert av Heggem & Co, var vi i gang igjen. Vegard plukket seg en på 4,5 på markfiske, og Oddvar hentet like godt en til på 5,5 kilo. Begge i Pollen. Senere på dagen var det Mortens tur med fluestanga. Han fikk en flott laks på 9,3 kilo på valdet Frona. For en dag!

Vegard Bakken med laks

Været ble varmere og natten hadde forløpt uten laks på land. Men som kjent, når de andre gir opp så bør man fiske litt til… Dette stemte til de grader for Vegard som plukket seg en flott 9,6 kilos fisk på flue på Frona rett etter at de andre dro. I tillegg hentet danskene to stykker på henholdsvis 5 og 11,2 i Gamshølen på sluk.

Håkon med laks

Etter en av de flotte middagene i Potetlageret, ga Vegard Heggem oss et meget interessant foredrag om prosjektet «Elvene rundt Trondheimsfjorden». Prosjektet har som målsetting å styrke laksestammene i regionens elver gjennom å kompensere kilenotfiskere for å la være å utøve retten til å fange laks i sjøen. Et spennende prosjekt som bla. Normark Norway er hovedsamarbeidspartner til. Vi gleder oss til å se fangsttallenes tale etter sesongslutt.

Erik henger i tauet

Så var det Håkons tur. Det formelig smalt i stanga da laksen tok! Et gledesrop (som sikkert ennå henger igjen som et ekko i elvedalen) hørtes, og en etter hvert utslitt laks på 8,9 kilo kunne bukseres på land i Pollen. Vi var kommet ut av tellingen da ennå en 5-kilos hang i treet.

Anders med kveldslaks

Vi var meget fornøyd med fangstene, og på kveldingen tok vi pause fra fisket, og innvilget oss boblebad på verandaen i et deilig sommervær.

Hasse med sin fangst

Fiskerne konkluderte med at Aunan Gård virkelig har fått det til, og at et opphold her med tilhørende laksefiske, god mat, flotte boforhold og hyggelig vertskap absolutt kan anbefales.

Kort prosess

…og hva mer skal man si? Rett før avmarsj drar like godt Anders opp en flott fisk på 6,8 kilo i Igdhølen… Bilene er fulle av Orkla-laks! Takk for oss!

Vegard holder foredrag om Elvene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.